Julekoncert, Husby Kirke

  • Husby Kirke
  • 24. november 2019 19:00
Julekoncert med koret ”Gesta Danorum”. Der vil blive sunget advents- og julesange og også være fælles salmer.
Gesta Danorum er et kammerkor, som hører hjemme i Holstebro. Grunden hertil blev lagt i 1989 af organisten Ole Brinth, som på det tidspunkt var organist ved Viborg Domkirke. Oprindeligt arbejdede koret udelukkende med dansk kormusik – heraf navnet, som betyder ”Danernes Gerninger”, jf. titlen på Saxos Danmarkskrønike.
Efter nogle år udvidedes repertoiret, og i dag synger koret en bred vifte af såvel kirkelig som verdslig klassisk kormusik fra renæssancen og frem til i dag.
Jesper Fjord, korets dirigent, er uddannet cand.mag. i musik og dramaturgi fra Aarhus Universitet 2002. Siden da har han arbejdet som gymnasielærer på Holstebro Gymnasium og HF. Sideløbende med sin lærervirksomhed har Jesper sunget i forskellige klassiske korsammenhænge bl.a. som tenor i det professionelt arbejdende mandskor Vox Aros de sidste 10 år. Jesper har tidligere dirigeret Gesta Danorum 2003-2007 og vendte tilbage januar 2016. Med en forkærlighed for især kormusik fra det 19. og 20 århundrede arbejder dirigenten med at tilstræbe den skandinaviske slanke og lyriske kortradition. Alle er velkomne